Aan het begin van deze week mocht ik nog dierlijke producten. Daar heb ik dan ook even goed
Vanaf dinsdag begon de veganchallenge en waren de dierlijke producten taboe. Meteen de eerste dag was er al een uitdaging: ik had ergens een afscheidsbijeenkomst, en iemand had Celebrations meegenomen om te trakteren en het afscheid gepast te vieren. 'Wil jij niet, Marloes?' 'Nee, ik ben deze maand veganist.' Kon ik eerst uitleggen wat dat is en waarom ik het doe en wat ik dan wel mag eten. Gedurende de bijeenkomst betrapte ik mezelf er meerdere keren op dat ik gedachteloos en -okee, toegegeven- verlangend naar de schaal Celebrations staarde. Maar ik heb er geen gepakt. Eerste hobbel overleefd!
Die eerste ochtend was ik ook al chagrijnig in de supermarkt (dat is snel!): waarom zit er in alle vleesvervangers die mijn Coop had liggen eiwit? Alleen in de gehaktversie niet, maar die paste niet bij wat ik ergens die week wilde gaan koken. Gelukkig bood de Facebookgroep van mede-veganchallengers uitkomt: al snel heb ik een aantal merken en namen van vleesvervangers die geen dierlijke toevoegingen bevatten. Zelfs bij mijn eigen Aldi! Top.
Mijn eerste veganavondmaaltijd was pindasoep naar het recept van de Groene Meisjes. Tijdens het roeren begon de keuken steeds meer naar pinda's te ruiken, en dat was toch wel heel lekker. Het soepje was snel klaar en de volle kom ging gemakkelijk naar binnen. Wat was dat lekker! Gelukkig was er nog wat over, dus deze week kon ik het nog eens eten. Het recept staat hier: http://www.degroenemeisjes.nl/recept-veganistische-pindasoep-met-rijst
Mijn boodschappenlijstje voor komende week ligt al klaar, morgen naar de markt en dan gaat het helemaal in orde komen met die tweede week. Maar tips zijn natuurlijk altijd welkom!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten