Nodig:
- 1 pot kikkererwten (uitlekgewicht rond de 220 gram)
- 1.5 eetlepel tahin (sesampasta. De mijne is met zeezout maar ze verkopen ze ook zonder)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- Een scheut citroensap (laten we zeggen een halve eetlepel?)
- Zout naar smaak
Wat te doen:
1. Giet het vocht van de kikkererwten en vang het op in een glas. Pureer de kikkererwten in een blender of met een staafmixer. Doe dit met ongeveer twee eetlepels van het opgevangen vocht, anders is het geen doen.
2. Als je kikkererwten lekker glad gepureerd zijn, doe dan de tahin, het citroensap en het kerriepoeder erbij. Roer dit goed door elkaar.
3. Proef even. Als je het gevoel hebt "Ik mis iets", doe er dan een beetje meer van het een of ander bij. Het is geen exacte wetenschap.
4. Voeg zoveel of zo weinig zout toe als je lekker vindt.
Klaar is kees! In een afgesloten bakje in de koelkast zou hummus ongeveer een week houdbaar moeten zijn. Ik ga deze week ontdekken of dat waar is.
Wij zijn ook onwijs verslaafd aan Humus! Vooral die van de Albert Heijn, maar sinds kort hebben wij ook een heerlijk recept gevonden en die maken wij nu in grote hoeveelheden :)
BeantwoordenVerwijderen