woensdag 18 februari 2015

Maandverbandmadness: een tirade

Lieve producent van Always,

Wat fijn dat u de tijd neemt om mijn brief te lezen. Sorry als ik uw dag hiermee verpest, maar dit is een brief met een klacht, of liever een suggestie, een brief met een missie zo u wilt. Ik heb namelijk een probleem. En u kunt dit oplossen. Stop dus vooral niet met lezen.

Ik ben op het moment van schrijven bijna tweeëntwintig jaar, en aangezien ik al elf jaar gemiddeld zeven dagen per maand menstrueer, heb ik tot nu toe 132 weken van mijn leven bloedend doorgebracht. Bloedend, zonder dat ik daarbij de hele tijd in bed moest blijven of bang hoefde te zijn dat de boel langs mijn benen sijpelde. Dat komt mede door uw product! Wees trots! Always was het eerste dat ik gebruikte, en ook nadat ik overstapte op tampons, bleef het een terugkerende factor in mijn menstruatietijd. Tot nu toe.Onlangs was mijn maandverband op, dus ging ik naar de winkel. Ik pakte mijn standaard pak Always Ultra Normal met tot wel acht uur bescherming, rekende af, stak het in mijn tas en ging naar huis. Thuis had ik het niet direct nodig, dus het pak heeft een paar uur in mijn tas doorgebracht. Maar toen ik mijn tas opentrok om het eruit te halen, viel me iets op, iets dat niet te missen viel. Een geur. Het rook best lekker, fris, het deed me een beetje denken aan een deodorant die ik vroeger had. Prima geurtje, maar verder onbekend want die deo heb ik niet meer. Was er een flesje parfum gaan lekken? Had ik mijn tas ergens in laten staan? Ik haalde een paar dingen uit mijn tas, snuffelde nog eens goed. En toen begreep ik het: de geur kwam van het maandverband.

Maandverband met een geurtje. Nou ben ik zelf niet zo van de vreemde geurtjes aan mijn doos, maar in theorie lijkt dat een heel goed idee. Zonder verdere bijgedachten plakte ik een maandverbandje in mijn onderbroek, snuffelde nog even aan de frisse bloemige geur die ineens in het toilet hing, en verliet het toilet om verder te gaan met mijn dag. Geen problemen zou je zeggen. Tot ik de volgende keer naar de wc ging.

Mijn God, Always. Hebben jullie deze geurtjesmaandverband überhaupt getest voor jullie het op de markt brachten? Ik denk van niet, want anders hadden jullie dit ontzettende mankement wel opgemerkt. Bloed op zichzelf is een wat aparte geur, niet perse vies, maar gewoon apart, en het bloemetjesluchtje uit het maandverband is lekker. Maar als deze geuren vermengd raken... EEN SLAGVELD. EEN DRAMA. Gadverdamme. Ik wist niet wat ik meemaakte.

En als het nou alleen dat maandverbandje was... Maar nee. Omdat je dat een x aantal tijd in je opgetrokken onderbroek draagt, hecht deze geur zich dus ook aan je poeni. En een beetje douchen werkt dat niet zomaar weg, zo bleek. Dus mijn doos, Always, rook naar een iets te enthousiast schoongepoetste operatiekamer, waar de bloedgeur niet meer uitgaat maar de schoongeur ook niet. En dat is jullie schuld!

Ik ben dus bang dat jullie mij vanaf nu mislopen als klant. Ik ga op zoek naar maandverband zonder geurtje, want als ik naar een parfumfabriek na een slachtpartij wilde ruiken, dan regelde ik dat zelf wel. En ik raad jullie vriendelijk doch dringend aan om de volgende keer je geurtje iets zorgvuldiger te kiezen. Misschien is de wisselwerking van bloed met een ander luchtje minder, ik hoop het van harte voor alle toekomstige Alwaysgebruikers.

Doe er iets nuttigs mee, en anders nog een hele fijne dag. Hopelijk zonder geurverband.

Vriendelijke groet,
Marloes

Deze brief is ook onderweg naar P&G, de fabrikant van Always. Moeten ze maar geen postadres op de pakken maandverband zetten. Ik laat het jullie weten of ze zin hebben om te reageren.

24-02: ja hoor, daar hadden ze zin in!

Beste Marloes,

Bedankt voor uw brief. Wat vervelend dat u na gebruik van ons Always Ultra Normal maandverband de geur niet meer weggewassen kreeg!

Wij willen u graag verzekeren dat aan de ontwikkeling van dit maandverband uitgebreid onderzoek vooraf ging. Tijdens de ontwikkeling hebben wij ook de meningen van een deel van onze consumenten gevraagd. Pas wanneer de grote meerderheid tevreden was met het product, hebben wij het eindresultaat op de markt gebracht.

Wij vinden het erg vervelend dat u niet tevreden bent met het maandverband omwille van de geur. Wij begrijpen dat u liever geen maandverband met geur meer gebruikt. Jammer genoeg beschikken wij niet langer over geurloos maandverband in ons assortiment en daarom kunnen wij u momenteel geen alternatief aanbieden. Wel hebben wij uw ervaring gedeeld met de afdeling Productontwikkeling, die deze registreert ten behoeve van toekomstige ontwikkelingen.

Graag bieden wij u een vergoeding aan voor de verpakking maandverband waarover u niet tevreden bent. Hiervoor hebben wij uw IBAN en BIC gegevens nodig, echter mogen wij omwille van de privacy wetgeving deze gegevens niet via e-mail opvragen. Daarom verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact met ons op te nemen via het gratis nummer 0800 – 225 92 97. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur.

Nogmaals bedankt voor uw brief en een prettige dag toegewenst!

Met vriendelijke groeten,

11 opmerkingen:

 1. Helemaal mee eens! Ik word ook niet goed van die geur. Het is erg genoeg dat het een maandelijks terugkerend kwaad is, maar om dan ook de hele tijd jezelf te moeten ruiken door dat vreselijke parfum gaat ook mij te ver. Ze doen het om 'vieze' geurtjes te verdoezelen, maar ik heb nu meer het idee dat juist iedereen ruikt welke tijd van de maand het is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook dat nog inderdaad! Ik vind het niet erg om elke maand ongesteld te worden, maar dit hele geurgedoe maakt het alleen maar sterker.

   Verwijderen
 2. Ze hebben geen maandverband meer ZONDER geur? Bah! Ik kan me overigens niet voorstellen dat parfum op die plek goed voor je is? Een hele vreemde gewaarwording, maar wel weer een leuk artikel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat kan ik me dus ook niet voorstellen. Ik neem aan dat ze daar wel onderzoek naar gedaan hebben, maar het zou me niet verbazen als later weer blijkt dat het slecht voor je innerlijke ecosysteempje is. Ofzo.

   Verwijderen
 3. Dit heb ik ook al ZO veel zitten denken! Je gebruikt net een maandverband om de geur weg te krijgen en dan zegt die parfum (naar mijn inziens) JOEHOE RAAD EENS WIE MAANDELIJKS AAN HET BLOEDEN IS???? Echt heerlijk dat je dit onder woorden hebt gebracht :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben niet de enige! Ik vind die geur echt vreselijk en voel me er altijd ongemakkelijk bij. Zalig dat je die brief naar Always gestuurd hebt én dat je antwoord hebt gekregen! Hopelijk doen ze er iets aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk eigenlijk niet dat ze er iets aan gaan doen, maar het zou wel fijn zijn...

   Verwijderen
 5. Goed stuk!
  Bij het schap , in de winkel word ik al onwel. Ik ben zo blij dat ik op tijd overgestapt ben naar de mooncup en wasbaar maandverband.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ben dus ook net overgestapt naar een cup (staat al een blogpost over) en dat bevalt echt duizend keer beter!

   Verwijderen
 6. Hallo, sinds een paar maanden koop ik deze Ultra maandverbanden. En die geur viel me toch op, ik dacht eerst dat het aan mij lag (want vroeger stonken die maandverbanden niet zo dus het kwam niet bij mij op dat het daaraan kon liggen). Tot ik de maand erop weer die geur rook, en toevallig merkte dat het uit het pak maandverband zelf opsteeg ! echt onaangenaam, en het komt gewoon door je kleding heen. Ik zal dit niet meer kopen ! Maar welk merk heeft dan een maandverband met vleugels en groot genoeg voor hevige menstruatie ?

  BeantwoordenVerwijderen